Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co se do stránek nevešlo

25. 2. 2021

Lounská 13 slavila

(Třebeničan 2- * 27. 4. 2015)

MALÝ DECHOVÝ ORCHESTR LOUNSKÁ TŘINÁCTKA BYL ZALOŽEN V ROCE 1980 A JIŽ V ROCE 1981 ZAHÁJIL PLODNOU SPOLUPRÁCI S ČESKOSLOVENSKÝM ROZHLASEM. PRVNÍ ROZHLASOVÉ NAHRÁVKY NATOČIL V PROSINCI ROKU 1981.

LOUNSKÁ TŘINÁCTKA úspěšně reprezentovala v roce 1983 Severočeský kraj na celostátní soutěži ve Frýdku-Místku. V roce 1984 získala "Zlatou křídlovku" Severočeského kraje a na podzim roku 1984 obstála v silné konkurenci nejlepších malých dechových hudeb z celého Československa, v národní soutěži v Českých Budějovicích získala zvláštní cenu za dramaturgii svého programu.

V roce 1988 převzala LOUNSKÁ TŘINÁCTKA již po páté  cenu "Zlatý kahan" severočeského kraje.

V roce 1990 získala opět "Zlatou křídlovku" severočeského kraje v Ústí nad Labem a zúčastnila se celostátního kola v Hodoníně.

Výsledkem spolupráce s rozhlasem je více než 100 nahraných skladeb. Svůj první 40 minutový televizní pořad natočila LOUNSKÁ TŘINÁCTKA pro Československou televizi Praha v listopadu 1986. Populární zpěváci Josef Zíma, Josef Oplt a Zorka Kohoutová zpívali s LOUNSKOU TŘINÁCTKOU v pořadu "Sejdeme se na Vlachovce".

V roce 1988 vydala ve spolupráci s největší gramofonovou firmou v Československu "Supraphon" svou první gramofonovou desku.

V roce 1993 natočila druhý samostatný televizní pořad "Příště u Vás" v Lounech a v roce 1994 "Příště u Vás" v  Žatci.

V roce 1994 zvítězila v rozhlasové soutěži "O plzeňský soudek" a získala od Českého rozhlasu 4 nahrávací frekvence,

které byly základem CD Pivovarský koně, které se objevilo v prodeji v roce 1996

V červnu 1997 byla LOUNSKÁ TŘINÁCTKA hostem pořadu "S Moravěnkou a Veselkou u Fleků". Do roku 2007 jsme natočili ještě další 3 pořady - mimo jiné i z Dobroměřic, kde také pořádáme dvakrát za měsíc tradiční "Nedělní odpoledne s Lounskou třináctkou".

V roce 2000 nahrála LOUNSKÁ TŘINÁCTKA své druhé CD a kazetu Lounská třináctka "Přátelům", které bylo vydáno k oslavě dvaceti let. Zatím poslední natočené CD je "Josef Poncar známý i neznámý"

Vedoucí orchestru je Miroslav Rejha. Zpěváky LOUNSKÉ TŘINÁCTKY jsou Dana Rejhová, František Lukáš, Josef Bednář, Dana Suchá, Kamil Brett a Martin Rejha.

LOUNSKÁ TŘINÁCTKA je v současné době vyhledávána hlavně pořadateli velkých plesů,festivalových koncertů a oslav měst a obcí.

Náš pořad "Nedělní odpoledne s Lounskou třináctkou" si získal velkou popularitu, sjíždějí se posluchači z celých Čech i z Německa.

Na zvláštní přání pořadatele můžeme zajistit vystoupení LOUNSKÉ TŘINÁCTKY se známými českými zpěváky a umělci (Josef Zíma, Pavel Zelníček, Josef Oplt, Alois Matoušek a František Budín).

Přátelé české dechovky a všichni návštěvníci našich vystoupení, si mohou zatančit a zazpívat s námi v příjemné atmosféře kvalitní dechové hudby a dobré pohody.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář